De Gemeenschap Chemin Neuf te Berchem deed voor het eerst mee aan het aanbiddingsfestival “Venite Adoremus” (“kom laten we aanbidden”) die plaatsvond in heel ons land van 11 tot 21 november.

De Heilig Hart-basiliek bleef open voor eucharistische aanbidding van donderdag 18 uur tot vrijdag 12 uur. De aanbidding werd afgesloten met een plechtige, gezongen eucharistieviering om de Heer te danken. De hele avond, nacht en ochtend kwamen in totaal een zestigtal mensen een half uur of uurtje in stilte bij de Heer vertoeven.

Vanaf de inwijding van de basiliek in 1878 werd Onze Lieve Heer aanbeden door de Dochters van Jezus’ Heilig Hart. Gedurende méér dan 120 jaar zelfs dag en nacht, zeven dagen op zeven. De Gemeenschap Chemin Neuf zet deze traditie van eucharistische aanbidding in de basiliek voort.

Het hele jaar door (behalve in juli en augustus) vindt er in de basiliek een stil aanbiddingsmoment plaats op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 18 uur tot 18.45 uur. Iedereen is van harte welkom. “Het geeft ons diepe vreugde om in de voetsporen van de zusters in de basiliek de Heer te aanbidden. In de toekomst zullen we u – naast de gewone aanbiddingsmomenten in de basiliek – ook meerdere keren per jaar uitnodigen voor speciale nachtaanbiddingen”.