CanaBelgique CanaBelgique

“Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder van Jezus was er, en ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd. Toen de wijn bijna op was, zei de moeder van Jezus tegen hem: ‘Ze hebben geen wijn meer.’ (…) Jezus zei tegen de bedienden: ‘Vul de vaten met water.’ Ze vulden ze tot de rand. Toen zei hij: ‘Schep er nu wat uit, en breng dat naar de ceremoniemeester.’ Dat deden ze. (…) de ceremoniemeester (…) zei tegen hem: ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de minder goede. Maar u hebt de beste wijn tot nu bewaard!’”

Johannes 2:1…10

We dromen er allemaal van om een gezin te stichten en in harmonie samen als echtpaar te leven, maar het is vaak moeilijk…

Het is de missie van Kana om mensen te begeleiden die een solide basis willen leggen en behouden voor hun leven als koppel en gezin. Het is gebaseerd op een diepe overtuiging: het belang van het huwelijk en het gezin als een pijler in de opbouw van het individu en de samenleving, en als een plaats om het leven te verwelkomen en over de liefde te leren.

Kana is een missie van de Gemeenschap Chemin Neuf, een katholieke religieuze gemeenschap met een oecumenische roeping. Het staat open voor alle echtparen, gehuwd of niet, van alle christelijke denominaties, regelmatige kerkgangers of niet.

Kana is momenteel aanwezig in bijna vijftig landen.

Een weekje anders om aan jullie relatie te werken

De 6-daagse Kana-week, gericht op deherontdekking van de zin van het leven als koppel, van de verbintenis, van het gezin, vormt het hart van de voorstellen van de Kana-missie. Er is een mix van inleidingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed, tijden als koppel en delen in groepen. De week is niet in stilte.

Kinderen zijn ook hartelijk welkom. Verschillende teams bereiden een mooi programma voor per leeftijdsgroep. Zo kun je als gezin erbij zijn, maar toch genoeg tijd hebben voor elkaar als paar.

De volgende Kanaweek vindt plaats van 23 t.e.m. 29 juli 2023 in de Sint-Paulusabdij van Oosterhout in Nederland (drie kwartier rijden vanuit Antwerpen). Meer info en inschrijven: klik hier.

Zich in dienst stellen van een Kana-week

Vindt u het leuk om te geven van wat uzelf heeft ontvangen en zo, door uw dienst, dit mooie cadeau van deze week voor anderen mogelijk te maken? Kookt u graag (het hoeft geen chef te zijn, er is altijd iemand met meer ervaring die de leiding heeft, maar als u meer kunt is het ook welkom! :)), wilt u voor kinderen zorgen, het broederlijke leven leven? Dan bent u van harte welkom om te komen helpen, achter de schermen, samen in dienst met de broeders en zusters van de Gemeenschap Chemin Neuf. Tijdens de week kunt u ook genieten van de tijden van het gezamenlijke gebed, en zijn er leuke en gezellige momenten met z’n allen.

Onze ervaring is echt: door het geven ontvangt u ook heel veel!

Aanbod